Potek gradnje novega podvoza

sobota
23. avgust 2014
Novi podvoz na Panonski ulici se intenzivno gradi

podvoz_2014_16_9.jpg

Murska Sobota, 23.8.2014

Danes popoldan bodo na svoje končno mesto potisnili nosilno ploščo po kateri bo speljana železniška proga (najprej en tir, drugo leto še drugi tir). Pod ploščo bodo začeli z izkopavanji za podvoz s 3 voznimi pasovi ter kolesarsko in peš stezo na vsaki strani. Promet v Mursko Soboto in iz nje tako ob zapori železniških zapornic v bodoče več ne bo oviran.

Nosilno ploščo železnice (težko 850 ton) na svoje mesto vlečejo s hitrostjo vleka približno 5m na uro. Gre za velik gradbeni podvig. Čestitka domačemu gradbenemu podjetju SGP Pomgrad.

Glede na prognozo prometa za nadaljnjih 30 let so projektanti ocenili, da sta v podvozu najprimernejša dva vozna pasova za smer v mesto in en iz mesta. Na mestni strani podvoza se bo cesta nato razširila v 4 vozne pasove vse do novega rondoja (danes semaforizirano križišče). Na strani pokopališča pa bo en vozni pas speljan ob drugem novem rondoju, kjer pa za smer Rakičan ne bo treba zavijat v rondo. S tem bo promet bolj tekoč za tiste, ki bodo namenjeni proti Rakičanu.

Podpirajo me


Na volitvah 2014 sem kandidiral z zbranimi podpisi podpore občanov MO MS. Bil sem tudi kandidat strank N.Si in SDS. Podpirala me je tudi civilna iniciativa Modri zbor.

zbrani podpisi občanov      N.Si      SDS      Modri zbor